Директорът на НУМСИ „Христина Морфова

Директорът на НУМСИ „Христина Морфова"- Стара Загора: „Имаме много нови музикални инструменти, но нямаме собствена сграда"

Интересът към училището е висок

Чуйте цялото интервю на Георги Митов-Геми с директора на НУМСИ „Христина Морфова"- Стара Загора г-н Красимир Къшев, разположено в звуковия файл!

„От 49 години нямаме собствена сграда". За това алармира маестро Красимир Къшев. „Сградата, в която се намираме, е собственост на друг притежател, а не общинска. Ние сме в нея без официален законен документ, но сме благодарни. Много активно работим за нова база, която ще бъде общинска, след като се извърви законовия път. Реалистично е да влезем в тази база до 3 години, тъй като предстои сериозен ремонт, който ще извърши Общината", поясни директорът на НУМСИ „Христина Морфова"- Стара Загора. „Ние сме единственото училище с нулева подготвителна група. Желаещите са за две паралелки, но не можем да ги поберем", отбеляза Къшев. 

Той сподели, че се правят опити за възстановяване на интереса към инструменталното свирене. Последното дарение в учелното заведение са три китари за малки деца.По програма на МОН са закупени ударни и щрайхови инструменти на стойност над 70 хил.лв. От Фондация „Петко Стайнов" ще получат една флейта, а анонимен дарител е закупил две флейти. От организацията осигуряват на възпитаниците на учебното заведение и два концерта - на 25 ноември в НМА „Проф.Панчо Владигеров" - София и на 2 декември- в Къща-музей „Петко Стайнов"-Казанлък.

Ключови думи: