Детски хор „Дунавски вълни“ завоюва Гран при в Букурещ

Детски хор „Дунавски вълни“ завоюва Гран при в Букурещ

По време на 4-тия Международен конкурс за коледни песни и религиозна музика

Детски хор „Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура и изкуство в Русе бе отличен с Гран при от 4-тия Международен конкурс за коледни песни и религиозна музика в Букурещ, Румъния. Дипломи за отлични постижения получиха също диригентът на хора Весела Тодорова, както и Гергана Вичева за съпровод на пиано, съобщиха от Община Русе.

Снимка: Личен арихв на Хор Дунавски звуци- Русе

Конкурсът бе организиран от „Festival 4 Arts“ и се проведе онлайн, като всички изпълнения на участниците бяха публикувани за публично гласуване и оценяване от жури.

С изпълнение на три коледни песни хорът представи България и заслужено зае своето място сред победителите от Румъния, Полша, Малта, Хърватска и Молдова. „Дунавски вълни“ завоюва своята награда в категория „Аматьори“, раздел „Хорове“ в трета възрастова група – младежи между 13 и 18 години.

Журито бе съставено от изявени имена в музикалните среди както на Румъния, така и от други държави. Негов председател бе популярната румънска оперна певица и преподавател в Националния университет по музика в Букурещ проф. д-р Силвия Войнеа.

Освен дипломи, тази награда включва отстъпки в цената при участие на хора в майсторски класове и музикални конкурси, организирани от „Festival 4 Arts“ през 2024 г., както и реклама във фейсбук.

Ключови думи: