Даниел Баренбойм отмени ангажиментите си за седмица

Даниел Баренбойм отмени ангажиментите си за седмица

Маестрото има проблеми с кръвното

Даниел Баренбойм отмени концертните си изяви заради проблеми с кръвното налягане. Миналата сряда, 13 април, той дирижираше концерт на Щатскапеле Берлин в залата на Берлинската филхармония, като част от Великденския фестивал Festtage 2022, организиран от Дойче опер в германската столица.

Израело-аржентинският пианист и диригент участва в първата част на концерта, като ръководи изпълнението на Моцартовата ария „Ch’io mi scordi di te” K 505, която бе интерпретирана от Чечили Бартоли. Баренбойм се включи и в Концерта за две пиана K 365, който изпълни с Марта Аргерич. След антракта обаче фестивалният мениджър Матиас Шулц излезе на сцената, за да информира публиката, че изпълнението на Четвъртата симфония на Брукнер, предвидена за втората част на вечерта, се отменя поради заболяване на маестрото.

Напоследък Баренбойм имаше проблеми с гърба, които го принудиха да преустанови дейността си повече от веднъж. Последващо изявление потвърди, че в случая става дума за проблеми с кръвообращението. Като предпазна мярка, лекарите посъветваха Баренбойм да отмени планираните си участия до 22 април включително.

Ключови думи: