Classic FM радио празнува 29 години

Classic FM радио празнува 29 години

Първото радио за класическа музика в България отбелязва празника със специална игра и селекция качествена музика

Днес, 19-ти декември, Classic FM радио празнува своята 29-та годишнина! Първото радио за класическа музика в България отбелязва празника със специална игра и селекция качествена музика за своите слушатели. От 7 ч. днес до 17 ч. в петък, 22-ри декември, всеки може да участва в играта на сайта на радиото, като сподели своето любимо класическо произведение! В края на седмицата ще бъдат изтеглени 10 победители от играта, като най-добрите предложения ще бъдат включени в програмата на радиото, ако не присъстват в нея, а ако ги има, ще бъдат заложени на висока ротация.

В последното зa 2023 година предаване на предаването „Сутрешно кафе с Геми“ за годината радиото е подготвило селекция качествена музика и разговори на коледна тематика! Водещият Георги Митов – Геми, ще срещне слушателите и с празнична селекция поздрави от именити българи, които поздравиха радиото за рождения ден като диригента Йордан Камджалов, пианистката Милена Моллова, инструменталиста Росен Идеалов, пианистката Надежда Цанова, директорката на Унгарския културен институт в България Сандра Мицшкеви, пианистката Венета Нейнска, астролога Светлана Тилкова - Алена и други.

 „За 29 години Classic FM радио се наложи като стожер на класическата музика, място за среща на съмишленици, ценители на високата култура и изяществото на музикалното творчество. Classic FM доказа, че радиото е надградило много традиционната си форма и ще продължава да съхранява, популяризира и подкрепя музикалното изкуство още дълги години!“, заяви програмният директор на Classic FM радио Николай Илиевски.

От началото на година първото радио за класическа музика в България мина изцяло дигитално, като продължава да излъчва висококачествена музикална селекция, която се подготвя от дългогодишния програмен директор на Classic FM г-н Илиевски. Можете да следите програмата на радиото от сайта www.classicfm.bg , както и благодарение на новото приложение RADIOMATE достъпно напълно безплатно за устройства с Android и iOS.

Победителите в играта са следните: 

 

Уляна Стоименова

Невент Чауш

Майя Хранова

Пенко Дюлгяров

Рада Станева

Атанас Шопов

Деница Николова

Иван Мартинов

Виолета Христова

Мария Джерекарова

 

ЧЕСТИТО!

 

Ключови думи: