Classic FM празнува 28-ия си рожден ден с нов поглед към класиката

Classic FM празнува 28-ия си рожден ден с нов поглед към класиката

Единственото по рода си радио за класическа музика отбелязва празника със звездни гости и ново мобилно приложение

Classic FM празнува 28 години в ефир като единствената радиостанция за класическа музика в България. Радиото отбелязва празника със звездни гости в студиото си и нов поглед към класиката. На 19-ти декември в радиопредаването „Сутрешно кафе“ с водещ Георги Митов – Геми, ще гостува популярният струнен квартет „Destiny“, който с модерен аранжимент и красота успява да привлече все повече хора към класиката. Как се е развила музикалната сцена през последните три десетилетия и върху какви нови проектите работят съвременните класически изпълнители, ще разберем в празничния ефир от пианиста Христо Казаков, оперния певец Апостол Миленков и очарователната пианистка Виктория Василенко.

Класическата музика винаги е била важен елемент от програмното съдържание на радио групата на bTV. Това отразява нашето отношение към онези талантливи изпълнители, които умеят да пазят традициите, но и да ги интерпретират в съвремието. Планираме да разширим покритието си, за да бъдем още по-достъпни и за по-младата аудитория и да добавим нови музикални предавания към програмата“, сподели Господин Йовчев, управител на bTV Radio Group.

Като продължение на усилията да бъде близо до почитателите на класическа музика, съвсем скоро радио Classic FM ще представи изцяло ново мобилно приложение, с което слушателите ще могат да се наслаждават на любимата си музика в реално време и от всяка точка на страната. Приложението ще бъде достъпно в началото на следващата година и ще предлага напълно безплатно възможности за онлайн слушане на програмата в реално време.

За 28 години Classic FM се наложи като своеобразна институция за класическа музика в България, която съхранява, популяризира и подкрепя високото изкуство. През това време радиото надгради много традиционната си форма на съществуване, като комбинира радиоефира с няколко дигитални платформи, мобилни студиа и концерти. Медията е организатор, съорганизатор и основен партньор на най-значимите музикални събития в България в сферата на класическата музика. От началото на 2023 година радиото преминава изцяло онлайн, като ще обогати програмата, придавайки ѝ един по-модерен поглед към класическата музика и ще продължи да споделя със слушателите най-важното от света на класиката на www.classicfm.bg.

Ключови думи:
@