Отбелязваме Световния ден на радиото с 10 факта, които могат да ви изненадат

Отбелязваме Световния ден на радиото с 10 факта, които могат да ви изненадат

13 февруари е обявен от ЮНЕСКО

bTV Radio Group празнува Световния ден на радиото, който тази година е обявен от ЮНЕСКО под наслова „Радио и мир“. На днешната дата отбелязваме значимостта на радиото като източник на качествена журналистика, надеждни новини, любима музика, забавни предавания и още много качествено съдържание.

Снимка: pexels.com

По повод празникa българската радиогрупа, обединяваща станциите N-JOYbTV RadioJazz FMClassic FMZ-Rock в едно  неповторимо портфолио, споделя 10 интересни и полезни факта за радиото. Като част от Световния радио алианс и EGTA. bTV Radio Group има достъп до най-новите изследвания за радио, както и до опита и добрите практики на едни от световните лидери в медийния бизнес.

  1. Радиото позволява на марките да достигат до милиони хора ежедневно – 70% от населението на Европа слуша радио всеки ден;
  2. Радиото доминира в процъфтяващия аудиопейзаж;
  3. Радиото обхваща ежедневно огромен дял от възрастовата група под 35-годишна възраст.
  4. Радиото трябва да бъде част от всеки успешен медиен план.
  5. Радио се слуша цял ден, не само по време на закуска и шофиране - 74% от слушателите консумират аудио по време на ежедневните си ритуали;
  6. Радиото е медия номер едно в свързаните автомобили
  7. Радиото доказано увеличава ефективността на рекламата и повишава възвръщаемостта на инвестициите
  8. Радиото стимулира трафика, търсенето и електронната търговия
  9. Радиото продължава да е най-достоверната медия в Европа.
  10. Радиото може лесно да таргетира правилните хора в правилното време с правилното съдържание. Благодарение на фактори като географско покритие, демографско прецизиране и правилно планиране, включва час и ден от седмицата на излъчваните реклами/отправените послания и чрез контекстуално позициониране.

Сега е по-лесно от всякога да слушаш радио, благодарение и на новото радиоприложение Radiomate, достъпно за Android и IOS. Новата безплатна платформа на bTV Radio Group позволява на потребителите изключително лесно и интуитивно да превключват между различните радиостанции, без да напускат приложението. Благодарение на фоновия режим на работа, аудиослушателите могат да следят любимото си радио в движение. Radiomate предлага дори заглавия на най-актуалните новини от всички сайтове на радиостанциите, част от bTV Radio Group.

Снимка: bTV Radio Group

Радиото остава най-широкодостъпната медия, която се ползва с най-голямо доверие в Европа сред своята изключително многообразна аудиторията. Датата 13-ти февруари е определена за Световен ден на радиото, по инициатива на Италия и след гласуване на Генералната Асамблея на ООН.

Ключови думи: