Classic Дестинация: Дунавска кула във Виена
Снимка: © Schaub-Walzer / PID

Classic Дестинация: Дунавска кула във Виена

Гостите на прочутата Дунавска кула във Виена, от която се разкрива прекрасна гледка към целия град, отскоро имат възможността да си направят снимка според собствените си желания с помощта на най-модерните технологии. Там те имат могат да експериментират, като комбинират изображения и различни фонове на снимката, съобщават от Община Виена - Международни офиси - София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

Във фотопунктовете за автоматични снимки на Дунавската кула всеки може лесно и без усилие да си направи неограничен брой снимки и след това, като на игра, да комбинира с с желания фон – без всякакви приложения, които трябва да сваля. Без значение колко хора, независимо дали като двойка, с цялото семейство или с приятели! А ако децата ви искат снимка с различен фон? Няма проблем! Създайте своята оригинална снимка за спомен според собствените си идеи и желания. По този начин получавате точно този сувенир, който искате и който наистина си заслужава да имате и да покажете - много лесно и напълно автоматично.

Как да си направим креативна снимка?

Отидете до един от фотопунктовете, застанете пред екрана и оставете той да ви снима. Изберете желаните пози и фон на големия сензорен екран. Поставете избора си в кошницата и изберете броя на копията. Плащането става с карта или с мобилен телефон. Фотографите-любители получават разпечатана гланцова снимка, а изображението може да бъде получено безплатно и в дигитален вид на електронна поща или с QR-код на мобилен телефон.

Дунавската кула - най-високият символ на Виена

Дунавската кула (Donauturm) е наблюдателна и радиокула в Дунавския парк във Виена. Това е най-високата кула във Виена и втората по височина в Австрия. Наблюдателната площадка се намира на височина от 150 метра, към която водят 2 асансьора, изкачващи се дотам за 35 секунди. От площадката се разкрива уникална панорамна гледка към целия град, която включва Дунава, Виенската гора, хълмовете Каленберг и Кобенцл. При добра видимост погледът на посетителите може да стигне на разстояние до 80 километра. Интерактивните екрани предлагат виртуална обиколка на цялата кула на пет езика. Показани са и основните забележителности на града и околностите му. Остъклената вътрешна тераса е отворена през цялата година, независимо от климатичните условия. Дунавската кула е отворена за посетители от понеделник до неделя от 10:00 до 22:30 часа. Цената на билетите е 18 евро за възрастни, 14,40 евро за пенсионери, а за деца 10,80 или 5,40 евро, в зависимост от възрастта им. Този разпознаваем символ на града, висок цели 252  метра, приема годишно 420 000 посетители.

Ключови думи: