Цигуларката Линдзи Стърлинг с нов

Цигуларката Линдзи Стърлинг с нов "двойнствен" проект

Duality е най-смелият в звуково отношение и емоционално сложен албум на инструменталистката

Малцина артисти въплъщават безгранична креативност като Линдзи Стърлинг /Lindsey Stirling/. Тя е не само многократно награждаван музикант, известен с виртуозността си на електронна цигулка в различни жанрове, но и безкрайно заслепява публиката с необикновения си като танцьор - елемент, който тя пренася на сцената като част от грандиозното си шоу на живо, разпродавайки емблематични зали по целия свят. Визионерска медитация върху вътрешната мъдрост, личната сила и постоянно променящата се природа на идентичността, Duality е най-смелият в звуково отношение и емоционално сложен албум на Stirling до момента.

Създаден с продуценти и съавтори като Graham Muron (Thirty Seconds to Mars, Skrillex) и Lucky West (Walk the Moon, Dreamers), Duality включва 12 песни. Докато първата половина на албума се фокусира върху грандиозно и сложно композирано звучене, повлияно от келтската музика и други глобални влияния, втората му половина се насочва към смело оригинална форма на поп.

"Дълго време се опитвах да огранича този албум до определено звучене, но накрая реших да спра да се въздържам - и тогава започнах да пиша песните, които обичах най-много", казва Stirling"С течение на времето осъзнах, че тези произведения идват от две много различни части от мен по отношение на тяхното звучене, което ме накара да се замисля за това как всички ние имаме множество страни от себе си, които можем да изберем да споделим със света. В крайна сметка създадох нещо, което прилича на два различни албума в един, но в същото време всичко това съм изцяло аз."

Изключително изобретателен автор на песни, чието минало творчество включва такива висококонцептуални албуми като Artemis от 2019 г. - №1 в класацията на Billboard за най-добри танцови/електронни албуми - Stirling използва блестящо всяка звукова среда, като изследва сложни въпроси за интуицията и истината. "Нарекох този албум Duality, защото съм много заинтригувана от идеята, че всички ние сме толкова многолики и че понякога тези наши различни страни са в пряк конфликт помежду си", казва тя. "В един момент се чувстваме смели и силни, а след това много бързо се чувстваме малки и несигурни. Всичко се свежда до това да се запитате: "Коя част искате да подхранвате? Коя част в крайна сметка ще ви служи най-добре?".

Въпреки че Stirling записва повечето от цигулковите части на Duality сама в домашното си студио, процесът на писане на песни я отвежда в далечни градове като Стокхолм и Париж. "Знаех, че искам да опитам нещо ново, а пътуването до други страни и влизането в стаи за писане с непознати наистина ми помогна да се разчупя", казва Stirling.

Ключови думи: