Честват 25 години от създаването на Младежката формация към Хора на софийските момчета

Честват 25 години от създаването на Младежката формация към Хора на софийските момчета

На 10 декември т.г. от 18.00 ч. в голямата зала на НМА „Проф. П. Владигеров“

Чуйте повече в интервюто на Георги Митов-Геми с проф. д-р Адриана Благоева, разположено в звуковия файл!

На 10 декември 2022г. от 18.00 ч. в голямата зала на НМА „Проф. П. Владигеров“ ще се състои концерт, посветен на 25 години от създаването на Младежката формация към Хора на софийските момчета. Входът е свободен. Сдружение „Хор на софийските момчета“ представя този юбилеен концерт само два месеца след организирания с голям успех в средата на м. октомври Първи международен хоров фестивал „Момчетата пеят“ – София 2022 г..

Младежката формация към Хора на софийските момчета е създадена на 1 ноември 1997 г. от проф. д-р Адриана Благоева. Тя се появява , за да отговори на потребностите на момчетата от хора да продължат своята  певческа артистична дейност и  след периода на мутацията. Младежката формация концертира както самостоятелно, така и заедно с момчетата, образувайки смесен  хор. По този начин значително се увеличават възможностите за разнообразие на репертоара и концертните изяви на Хора на софийските момчета.

След 2 години на прекъсване поради Ковид кризата, Младежката формация към Хора на софийските момчета  отново възстановява концертната си дейност в значително подновен състав и с гордост и радост кани публиката на своя юбилеен концерт.

Ключови думи:
@