„Честит рожден ден, Моцарт!”- на 27 януари 2023г. с Кварто ансамбъл, на пулта- Константин Добройков

„Честит рожден ден, Моцарт!”- на 27 януари 2023г. с Кварто ансамбъл, на пулта- Константин Добройков

Моцартов триумф на инструменталните концерти в зала "България"

За първи път Кварто ансамбъл ще бъде дирижиран от Константин Добройков. Това разкри в ефира на Classic FM основателя на Кварто Иван Пенчев. Маестро Добройков ще ръководи концерта "Честит рожден ден, Моцарт!", който ще се проведе на 27 януари от 19ч. в зала "България". На сцената ще се качат двадесет музиканти. Солисти ще бъдат прочутият ни пианист проф. Димо Димов, великолепния белгийски флейтист Бертен Д’Оландер с арфистката на Националната ни опера Деница Димитрова и лидерът на Кварто-музикантите, Иван Пенчев.

"Ще започнем с музикален празник и ще завършим с музикално пречистване", подчерта цигуларят. "Изкуството е това, което е извън човека, което е незабележимо. Четем за Моцарт, че е бил закачлив и че е починал млад, но като общуваме с музиката му, нямаме нужда да разбираме повече за него", коментира проф. Димо Димов.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов-Геми с Иван Пенчев и проф. Димо Димов, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Когато си ансамбъл, от който винаги се очаква необичаен концерт, няма как да очакваме обичайна програма. Дори когато става дума за концерт, изцяло посветена на музиката на Волфганг Амадеус Моцарт. Всяка година музикантите на КВАРТО честват рождената дата на великия композитор в концертната зала „България“, а след броени дни – в петъчната вечер на 27-ми януари 2023г., готвят истински Моцартов триумф на инструменталните концерти. Три концерта, четири солисти, цял оркестър приятели на Кварто. 

Бъдете на 27 януари (петък) от 19.00ч. в голямата зала „България“, за да отпразнувате „Честит рожден ден, Моцарт!”! 

Програмата включва:

КОНЦЕРТ ЗА ЦИГУЛКА И ОРКЕСТЪР №3 В СОЛ МАЖОР, К.216 Солист: Иван Пенчев – цигулка
КОНЦЕРТ ЗА ФЛЕЙТА, АРФА И ОРКЕСТЪР В ДО KV 299 Солисти: Бертен Д’Оландер – флейта, Деница Димитрова – арфа; КОНЦЕРТ ЗА ПИАНО И ОРКЕСТЪР №20 В РЕ МИНОР, КV 466 Солист: Димо Димов - пиано 

Билети- на касата в зала "България и на следния линкhttps://www.eventim.bg/bg/bileti/happy-birthday-mozart-sofia-bulgaria-hall-1328678/performance.html

Ключови думи:
@