Близо 3 хиляди са гласували за наградите „Кристална лира“ на сайта на Classic FM

Близо 3 хиляди са гласували за наградите „Кристална лира“ на сайта на Classic FM

Официалната церемония по награждаването ще се проведе от 19ч. в Народния театър с вход свободен

Близо 3 хиляди са гласувалите на сайта на Classic FM в тазгодишната надпревара за наградите „Кристална лира“. Категорията, която е предизвикала най-голям интерес у почитателите на музикалното и танцово изкуство е тази за „млад изпълнител“. В нея са събрани близо една трета от гласовете, като финалните резултати ще бъдат обявени тази вечер. Официалната церемония по награждаването ще се проведе от 19.00 ч. в Народния театър „Иван Вазов" с вход свободен.

Припомняме, че наградите „Кристална лира“ се връчват за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Независимо гласуване бе организирано на сайта на Classic FM радио, като слушателите на радиото избираха на кого да бъде връченa специална наградата на Classic FM.

Основани през 1997 г. призовете се връчват с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство, по инициатива на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и агенция „Кантус Фирмус“ с медийната подкрепа на Classic FM радио. 

Ключови думи: