Безплатна академия за вокално и актьорско майсторство предстои в

Безплатна академия за вокално и актьорско майсторство предстои в "Палитра от изкуства" в град Елена

От 20 до 27 август 2022г.

Чуйте повече от интервютата на Георги Митов-Геми с Петя Василева- създател на "Палитра от изкуства" в гр. Елена и с актрисата Силвия Шекилова от трупата на МДТ "К.Кисимов"- Велико Търново, разположени в звуковите файлове под главната снимка!

Екипът на Сдружение „Елита“ предстои да осъществи поредното събитие по проекта "Кръстопът на изкуствата"-  безплатна лятна академия по вокално  изкуство за деца и младежи "Палитра от изкуства", която ще се проведе от 20-27.08.2022г. в гр. Елена. Идеята за академията е на прекрасният вокален педагог Петя Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от вокално изкуство.

В обучителния курс са включени теми, свързани с различните видове вокални техники, запознаване на малките певците с видовете стиловете и жанрове във вокалното изкуство, също и теми, свързани с овладяване на сценично присъствие, микрофонна техника, представяне на понятието солфеж и много други. В програмата са включени и уроци по актьорско майсторство с невероятната актриса Силвия Шекилова. За най-малките певци са разработени и теми свързани с история на певческото изкуство за деца. Занимателните курсове ще се провеждат всеки ден през посочения период между 10:00 и 12:00 часа и от 13:30 - 17:30 часа.

 

На 27 август от 18,30 ч. участниците в академията ще изнесат заключителен концерт, който ще се състои в Музея на Възраждането “Иларион Макариополски” в град Елена. По този начин трудът на всички, които са се включили в академията, ще бъде оценен не само от инициаторите на проекта, но и от жителите и гостите на града. Организаторите споделята, че знаят "колко е трудно да имаш достъп до качествени образователни и креативни занимания в по- малките населени места, а талантът на децата си заслужава да бъде видян от цяла България".


На 26 август са предвидени и две съпътстващи събития в рамките на “Палитра на изкуствата”. Първото е откриване на изложбата “Живопис – стъклопис и Сетивна фотография”, които са дело на незрящия Николай Примов от Сдружението на творците с увреждания в България. Експозицията ще бъде разположена в Новата художествена галерия в Музей на Възраждането “Иларион Макариополски”. Изложбата ще бъде отворена за посетителите от 17:00 ч. на 26.08.22 г. до 13:00 ч. на 28.08.22 г. Второто съпътстващо събитие е свързано с представяне на творчеството на театралния драматург и детски писател Магда Борисова. То ще се проведе в Новата художесвена галерия, в Музей на възраждането "Иларион Макариополски" гр. Елена, на 26.08.22 г. от 17:30 ч.

Проектът “Палитра на изкуствата” се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria

Ключови думи: