Уникален бандонеон от 1935г. ще омагьосва публиката на

Уникален бандонеон от 1935г. ще омагьосва публиката на "Пиано екстраваганца"

На 27 октомври от 19.30ч в залата на ул.Оборище 5 в София

Тази вечер, 27 октомври от 19.30ч в залата на ул."Оборище" № 5 в София, ансамбъл „5/4 Tango“ ще изнесе камерен концерт по случай 100 години от рождението на Астор Пиацола. В програмата ще прозвучат както някои от най-известните композиции на "бащата на Танго нуево", така и негови по-малко популярни творби.

Съставът включва музикантите Стоян Караиванов, бандонеон, Йован Богосавлевич, цигулка, Цветан Недялков, китара, Маргарита Калчева, контрабас и Людмил Ангелов, пиано.

Младият български бандонеонист, акордеонист и изпълнител на баян Стоян Караиванов ще свири на уникален инструмент от 1935г. 24-годишният музикант е най-младият в състава на „5/4 Tango“ и е носител на множество първи награди и специални отличия от наши и международни конкурси от годините. Специализирал е при най-изявени имена на гореизброените  инструменти от България, Франция, Русия и Сърбия. Свирил е на много сцени у нас и зад граница с първокласни музиканти. Участвал е в разнообразни проекти, има записи и участия в различни предавания. В студиото на Classic FM radio Стоян Караиванов илюстрира възможностите на своя старинен бандонеон и разказа неговата прелюбопитна история, както и за неговите преподаватели. Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Концертът е част от програмата на 11-тото издание на фестивала "Пиано екстраваганца" 2021. Той ще се проведе в съответствие с действащите противоепидемични мерки.

Билети потърсете в системата на Eventim

Ключови думи: