Българска песен звуча на престижния музикален фестивал Pfingstfestspiele в Баден-Баден

Българска песен звуча на престижния музикален фестивал Pfingstfestspiele в Баден-Баден

Оперната прима Соня Йончева и маестро Найден Тодоров -отново на една сцена

Соня Йончева и маестро Найден Тодоров, заедно със симфоничния оркестър на Баден-Баден отново бяха център на музикалния фестивал Pfingstfestspiele. Концертът в  неделя представи песни от известни филми, сред които блестеше българската  песен „Замълчи, замълчи" от филма „Любимец 13". Красивата мелодия разтопи сърцата на немската публика,  която възторжено аплодира родния шедьовър, написан в далечната 1958 и изпят тогава от Мими Николова.

В програмата звучаха и „Paroles" на Далида и Ален Делон, „ Не плачи за мен, Аржентина" от филма „Евита", "The Love Incide", "Somwere"" от Уестсайдска история, "Moon river" от „Закуска в Тифани", както и музика от филмите „Красавицата и звярът", „Хари Потър" и „Mеждузвездни войни".

Киното е основен акцент на тазгодишното издание на фестивала Pfingstfestspiele – Баден-Баден. Престижният форум ще бъде закрит на 26 май от Теодор Куренцис и Симфоничния оркестър на Щутгардското радио SWR.

Това е второто съвместно гостуване на престижния музикален форум на българското топ сопрано и маестро Тодоров, който в момента е служебен министър на културата. Следващата им съвместна изява ще бъде на 10 август във Варна в операта „Мадам Бътерфлай".

Ключови думи: