Българска хорова капела „Георги Робев“ извисява публиката с „Небесна хармония“ седмица преди Цветница

Българска хорова капела „Георги Робев“ извисява публиката с „Небесна хармония“ седмица преди Цветница

На 21 април от 19.00ч. в зала 11 на НДК /кино "Люмиер"/

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с хоровата диригентка Нели Трошева, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
На 21 април от 19.00ч. в зала 11 на НДК /кино "Люмиер"/ предстои едно дълбоко трансформиращо преживяване в звук и светлина. Академичен хор Българска хорова капела „Георги Робев“ ще извиси публиката с „Небесна хармония“. Това е хоровият състав, чийто изпълнители са многократно са вдигали на крака изискана публика от Европейските страни с вековни традиции в хоровото изкуство.

Ще партнират нежни звуци на струнен оркестър и едни от най-впечатляващите оперни гласове на България, сред които последния ученик на Борис Христов.

Публиката ще преживее небесните хорови и оркестрови хармонии в завладяващ репертоар от църковно-славянски и класически произведения, вдъхновени от Великденските празници. Всеки слушател ще се потопи във вълшебния свят на музиката, в който всяко произведение е шедьовър, и ще бъде увлечен в него с трогателна история, разказана от диригента.

Изпълненията са поверени на Академичен хор Българска хорова капела „Георги Робев“ и 
Струнен оркестър „Небесна хармония“, а солисти ще бъдат Любов Уришова, Гиргина Гиргинова, Пламен Бейков, Васил Антов, Владимир Попов, Филип Измодено. Диригент: Нели Трошева.
 
Не пропускайте възможността да бъдете част от атмосферата на "Небесна хармония" - преживяване, което ще остави дълбока следа в сърцето и спомените Ви!

Билети в Билетен център НДК, Изи пей и онлайн.
 
„НЕБЕСНА ХАРМОНИЯ“ е част от съпътстващите събития на 55-тия Международен фестивал „Софийски музикални седмици“.
Ключови думи: