Балет „Арабеск“ завладява публиката в Рим
Снимка: Балет Арабеск

Балет „Арабеск“ завладява публиката в Рим

На 2 март от 19:30 ч. Българският културен институт, заедно с посолството на Република България в Рим, ще представи в театър „Италия“ най-доброто от престижната държавна трупа за модерен балет в България – „Арабеск“, съобщават от Министерството на културата.
 
В програмата са включени  някои от най-известните хореографии през последните години, както и емблематичната творба на Равел - „Болеро“ (хореография на Маргарита Арнаудова).
 
В програмата е включена и експресивната и завладяваща танцова творба "Mare crisium" с хореографията на Аршак Галумян. В нея е включена музика на Karl Jenkins & Armand Amar. Аршак Галумян е познат на българската публика и на танцьорите на Балет „Арабеск“. Неговата хореография „Свободно разположени мисли“ бе създадена специално за закриване на юбилейния 50-ти сезон на Балет „Арабеск“. Признат като танцьор от световна класа през последните години Аршак Галумян работи като хореограф.  Неговата хореография  "M.U.S.A." е създадена за Щатсбалет, Берлин през 2017 . 2020 »Mare Crisium« (като част от ОТ БЕРЛИН С ЛЮБОВ), 2020 г. »C-020« (като част от LAB_WORKS COVID_19), 2021 "Променада" (дует) (като част от ОТ БЕРЛИН С ЛЮБОВ), LAB WORKS 2022, Щатсбалет, Берлин.
Ключови думи:
@