Созопол е домакин на Международния фестивал за куклен и площаден театър

Созопол е домакин на Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета"

Спектаклите са с вход свободен

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с организатора на фестивала Мариета Ангелова – основател на театър „Мариета и Марионета“, и Антония Начева – докторант от Катедра "Класически изток" на Факултета по класически и нови филологии на СУ „Св.Климент Охридски“, разположено в звуковия файл под главната снимка!

 

Предстои 4-тото издание на Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Той ще се състои от 5-ти до 10-ти август в Созопол. За поредна година там ще гостуват и обменят опит театроведи, кукловоди, специалисти по темата, артисти, любители от различни точки на Европа.

Програмата съдържа приложни ателиета, шествия, изложба, клоунади, както и спектакли на български и чуждестранни творци. Тази година за първи път един от европейските гости на фестивала е от Португалия. Всички спектакли са с ВХОД СВОБОДЕН.

Откриването ще се проведе на 5 август от 20:30ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония" в Стария град. Публиката ще има възможността да види премиерния куклен спектакъл "ДЯДОВАТА РЪКАВИЧКА"  по Елин Пелин – продукция на Драматично-куклен театър "Константин Величков" -Пазарджик.

 

Ключови думи: