Ансамбъл Есперанца с европейско турне

Ансамбъл Есперанца с европейско турне

Тази есен ансамбъл Есперанца осъществиха своето европейско турне. Държавите, които посетиха, са Германия, Лихтенщайн, Швейцария и Люксембург.

Участва и талантливата холандска цигуларка Ноа Вилдшут, която зае своето място на международната класическа музикална сцена едва на 22 години. Ноа е изградила значителна репутация през годините и е редовно канена на фестивали, рецитали и солови концерти в страната и чужбина, където свири с известни музиканти като Ане-Софи Мутер, Жанин Янсен, Менахем Преслер, Игор Левит, Енрико Пейс, Куирин Виерсен, Паоло Джакомети, както и техният партньор в дуетния рецитал, пианистката Елизабет Браус. Заедно с ансамбъл Есперанца, тя представи Серенада за струнни от Едуард Елгар, Концерт за цигулка и струнен оркестър от Феликс Менделсон Бартолди и вълнуващата творба „Спомен от Флоренция“ от Пьотр Илич Чайковски.

Турнето започна на 20 октомври в зала "Макс Йозеф" на Residenz в Мюнхен, където ансамбълът очарова своята публика с впечатляващо изпълнение. На следващия ден, 21 октомври, те свириха в зала Vaduzer в Лихтенщайн. На 22 октомври ансамбълът отпътува за Цюрих, по-точно за Цюрихския университет по изкуствата в Toni Areal. Турнето завърши с в сградата на Люксембургската филхармония на 23 октомври. Това елегантно място с изключителна акустика осигури идеалната обстановка за финала на това музикално пътешествие.

Ключови думи:
@