Ана-Мария Цеков става артистичен директор в Люксембург

Ана-Мария Цеков става артистичен директор в Люксембург

Бордът на директорите на CAPE - Centre des Arts Pluriels Ettelbruck обяви назначаването на Ана-Мария Цеков за артистичен директор. Тя ще отговаря за проектирането на мултидисциплинарното програмиране на институцията, разработването на стратегии, полезни за развиване на аудитория, и търсенето на частни партньори. Цеков ще представлява CAPE в рамките на професионалните организации, към които е свързана, и ще участва активно в управлението на организацията.

Родената във Виена Ана-Мария Цеков има магистърска степен по културен мениджмънт и магистърска степен по бизнес администрация, както и музикално обучение по оперно пеене и пиано. След няколко позиции във Виенската народна опера, фестивала в Брегенц и Виенския Концертхаус, тя работи като мениджър по образованието в Люксембургската филхармония от 2018 г., а от 2023 г. отговаря и за Люксембургската филхармонична академия.

Цеков ще поеме длъжността си на 1 юли 2024 г. CAPE отбеляза, че нейните качества и придобития й опит ще бъдат сериозен актив за справяне с настоящите и бъдещи предизвикателства в културния сектор.

Ключови думи:
@