Американски музиканти разкриват

Американски музиканти разкриват " Как да записваш за Холивуд" в ефира на Classic FM

Лекцията е на 9 юли, събота, от 20ч. в НМА

Повече от седмица в Националната музикална академия се провежда Втория летен фестивал за камерна музика „Квартет интензив" Quartet intensive. Националното музикално училище „Любомир Пипков" беше миналогодишният домакин на събитието, което организаторите наричат още Академия.

Програмата, която продължава до 14 юли, включва обучение, лекции, презентации от известни чуждестранни и български педагози и заключителен концерт.

Известният цигулар Мони Симеонов, който от години живее в САЩ и концертира в различни държави, е артистичният директор на Фестивала. Той споделя, че ще участват 11 камерни групи, които ще свирят произведения от 19 композитори.

От българска страна ще обучават Влади Андонов, Даниела Черпокова, Зорница Иларионова и Ирина Стоянова.Чуждестранните учители, които ще се включат онлайн в Академията и сред които е носителката на „Грами" - Мидори, са десет.

Презентациите са на теми „Ефикасната репетиция", „Как да спечелим, заобичаме и запазим Оркестровата си позиция", „Да записваш за Холивуд", както и свободна дискусия за сценична треска, музикални кариери на бъдещето, интонация, звукоизвличане, ритъм.

Днес, 8 юли, от 20ч. в НМА Стефан Попов, Павлина Доковска и Благородна Танева ще изнесат беседа на тема „Как се направляват млади таланти".

Как „Да записваш за Холивуд" утре 9 юли, събота, от 20ч. в НМА ще разкрие виолончелистът Майкъл Кауфман. Вчера той и колегата му, цигуларят Рйо Усами, поднесоха интригуваща лекция на тема "Как да спечелим, заобичаме и запазим оркестровата си позиция? От търсене на обяви до подписване на постоянен договор". Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с Майкъл Кауфман и Рйо Усами, разположено в звуковия файл под главната снимка! Там ще откриете интервю на Радостина Узунова с Мони Симеонов, който превежда на двамата музиканти, но в качеството му на артистичен директор на Фестивала.

Ключови думи: