Актрисата Албена Колева: „Българите в Мемфис присъстваха в снимките на „Аромат на липа“

Актрисата Албена Колева: „Българите в Мемфис присъстваха в снимките на „Аромат на липа“

Една среща с дъх на свобода, непримиримост и култура

Първият игрален филм със сериозно българско участие, заснет изцяло в САЩ, ще бъде показан в рамките на 27-ия София филм фест. Премиерата на „Аромат на липа" предстои тази вечер, 22 март от 20.30ч в кино „Люмиер".

Режисурата е на Сиси Денкова, която е и съпродуцент с Меган Кей Джордан. Сценарият е написан от Джордан Трипиър, снимките са на Паола Трулин, а музиката е дело на Джонатан Кърксий.

Филмът разказва историята на Стефан, който се премества в българския анклав в предградията на Тенеси. Там комични съперничества, подозрения и изцепки си заговорничат да застанат между него и неговата американска мечта.

„Българите в Мемфис присъстваха в снимките на „Аромат на липа“, разкри Албена Колева пред Classic FM. По думите й, филмът носи усещането за свобода, което ни липсва в България.

Дъщерята на Тодор Колев си партнира в лентата с Иван Бърнев, Тончо Токмакчиев, Йоана Буковска-Давидова, Албена Михова, Рени Врангова.

Чуйте повече за новия филм, както и за усещането за свобода и „Движение за култура" от интервюто на Георги Митов-Геми с Албена Колева, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Ключови думи: