Демерджиев: Кметът на Симитли е агитирал в секция, прокуратурата бездейства

В същата тази секция синът му е бил кандидат за депутат

Пореден сблъсък между МВР и прокуратурата по темата за изборите. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев отправи критика към прокуратурата във връзка с кмета на Симитли Апостол Апостолов.

По думите му той агитирал и притискал хора да гласуват за конкретна политическа сила на изборите в неделя, а именно ГЕРБ.

Демерджиев заяви, че е подал сигнал в прокуратурата, но от там отказали да образуват досъдебно производство.

„Кметът на Симитли, който се оказа, че доста интензивно е действал, агитирал, притеснявал една от секциите. И то секция, в която синът му е кандидат за депутат. Предприехме действия, но за наше съжаление това е един от случаите, в които прокуратурата показа, че крехкото доверие, което се изгради между двете институции, може би е в опасност“, каза още служебният вътрешен министър.

„Беше отказано да се образувано досъдебно производство. Нека прокуратурата подробно обясни мотивите си за това. Нашето становище по темата не е такова, събрахме достатъчно данни“, допълни Иван Демерджиев.

По думите му кметът на Симитли не е бил задържан, тъй като там е бил и районният прокурор, под чието ръководство са се извършвали действията.

Демерджиев отправи и още една критика във връзка с друг случай – след катастрофа джип беше запален на паркинга на полицията. От МВР казват, че от прокуратурата първо им забранили да разкриват подробности за този случай, след което ги обвинили, че крият информация.

Ключови думи:
@