Уорлик и Исаков пленени от Людмил Ангелов и Джон Маклафлин Уилямс

Уорлик и Исаков пленени от Людмил Ангелов и Джон Маклафлин Уилямс

Изключителното им изпълнение на Гершуин предизвика бурни овации в препълнената зала „България”

Бурни аплодисменти от публиката в зала „България” получиха вчера българският пианист Людмил Ангелов, Класик ФМ М-Тел оркестър и диригента Джон Маклафлин Уилямс за изпълнението си на прочутите „Концерт във фа” и „Рапсодия в синьо” на Гершуин. Първата част на концерта започна с Увертюра „Отело”, оп. 96 на Хенри Хадли, а в началото на втората публиката имаше възможността да чуе за първи път съвременния композитор Джордж Маккей. По избор на американския диригент беше представено едно от най-ярките му произведения „Церемония на лунна светлина”. Програмата бе увенчана с два брилянтни клавирни биса на Людмил Ангелов, две от най-популярните песни на Гершуин – The Man I Love („Човекът когото обичам”) и Oh, Lady Be Good! („О, лейди, бъдете добра”).

 

Сред специалните гости бяха американският посланик Джеймс Уорлик и посланикът на Руската Федерация Юрий Исаков. Те аплодираха силно музикантите и споделиха, че са очаровани от тяхното изпълнение.

 

Следващият концерт от „Музиката на Америка” ще се проведе на 30 март и ще гостува на Европейския музикален фестивал. Специален гост ще бъде концертмайсторът на Нюйоркската филхармония – Глен Диктеров. Продажбата на билети за концерта се извършва на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България”, както и на сайта www.ticketsbg.com. Цените на билетите са от 8 до 35 лева.