Кой ще получи Classical Music Awards?

Кой ще получи Classical Music Awards?

David Kadouch е фаворит

Наградите Classical Music Awards са отличията, които се присъждат за креативност, избор на репертоар и артистично поведение.  В журито на конкурса участват музикални критици, продуценти, артисти, търговци и издатели на музикални списания, сред които Crescendo (Белгия), Fono Forum (Германия), MDR-Figaro (Германия), Gramofon (Унгария), IMZ (Aвстрия), Musica (Италия), Musik & Theater (Швейцария), Orpheus Radio (Русия) и др. Председател на журито е Реми Франк- директор на люксембургското списание Pizzicato.

Младият френски пианист David Kadouch бе избран за номер едно в категорията за „Най-добър млад изпълнител”. Той е завършил Консерваторията „Кралица София” при големия руски пианист и педагог Димитри Башкиров, който е обучавал изпълнители като Аркади Володос и Пламена Мангова. Участвал е в майсторските класове на Мъри Перая, Маурицио Полини, Мария- Жоао Пиреш, Ицхак Пърлман и др. Носител е на множество престижни отличия. Бил е солист на филхармоничните оркестри в Москва, Бон, Кан, Ница и Камерен оркестър Кьолн. През 2005г. е избран от маестро Даниел Баренбойм да участва в записа на DVD със заглавие „Barenboim on Beethoven” в Symphony Center – Чикаго.

Ето и останалите носители на Classical Music Awards. Награда за цялостно творчество ще получи пианиста Menahem Pressler, а за музикант на годината ще бъде отличен композиторът и диригент Esa Pekka Salonen.

Церемонията ще се състои на 16 април в Тампере (Финландия), където носителите на награди ще изнесат концерт заедно с Филхармоничния оркестър на Тампере под палката на Хану Линту.