Продължава Диригентския Конкурс в Безансон

Продължава Диригентския Конкурс в Безансон

Срокът за записванията изтича на 25 март

Участниците трябва да бъдат на възраст под 35 години и да са родени преди 23 септември 1976г. Предварителната селекция ще се извърши в Пекин от 26 до 28 април. Предстои подбор и в Безансон – от 30 април до 3 май, в Берлин – от 8 до 13 май и в Монреал – на 31 май и  1 юни.

Председател на журито на конкурса е сър Ендрю Дейвис, главен диригент в Чикагската опера. В състава на журито са включени още музикалния директор на Мюнхенската опера Фабрицио Вентура, главния диригент на фестивала в Глайндбърн Дейвид Пикард, музикалния директор на Английска камерен оркестър Пол Уоткинс и др.

Последният кръг от конкурса ще се проведе от 17 до 23 септември 2011г. Победителят ще получи 12 000 Евро и възможност да направи концерт с някои от водещите оркестри, които партнират на Конкурса.

Сред поббедителите в този конкурс ще отличим имената на Сейжи Озава, Мишел Пласон, Хесус Лопес Кобос и др. През 2009г. голямата награда получи Казуки Ямада, който бе отличен и от публиката. Престижният конкурс за млади диригенти в Безансон е основан през 1951г. Това е един от най-важните френски международни конкурси. Той е подкрепен от културното министерство на Франция, както и Министерството на външните работи на страната, Консерваторията в Пекин, музикалния факултет на Университета в Монреал и др.