Страстно аржентинско танго в Европейския музикален фестивал

Страстно аржентинско танго в Европейския музикален фестивал

На 18 май в зала „България“ цигуларят Светлин Русев ще излезе на сцената

На 18 май публиката на Европейския музикален фестивал ще се потопи в страстните ритми на аржентинското танго. На сцената в зала „България“ българският цигулар Светлин Русев отново ще излезе с ансамбъл „Тангисимо“ и уругвайския певец Хосе Луис Барето. 6 години след концерта си в София, те отново са заедно на столичната сцена. „България винаги ме е очаровала. Обожавам София, но не защото е столица, а защото е изпълнена с много живот.“, споделя баритона Хосе Луис Барето. „В публиката ви има нещо латиноамериканско. Аз нямам никакви пречки да общувам с нея. Това са хора, които чувстват и усещат без да се налага да се замислят дълго време над тези емоции.“ добавя той в интервю на Георги Митов-ГеМи от Класик ФМ радио. Изпълнителят обещава: „На предстоящия концерт ще пея за всички силни усещания. Певецът трябва да усеща. Именно чувството е ключът към правилното изпълнение на тангото. Със сигурност ще има изненада и нека публиката се подготви за нея.“ Хосе Луис Барето произлиза от самото сърце на Рио де ла Плата. Той започва да пее танго на 9 години, като има изяви по радиото и телевизията в Монтевидео и Буенос Айрес. Неговата любов към песента и ранно разцъфтял талант го повеждат съвсем естествено към операта. Пътищата му с музикантите от „Тангисимо“ се пресичат в Европа, за да създадат този уникален ансамбъл. От това дълго пътуване се ражда танго, разказващо чрез меланхолията на бандонеона, извисяващите се пламенни акорди и провлачените ритми на предизвикателното пиано за надежда, насилие, любов и страст. „Тангсимо” обединява виртуозни музиканти, потеглили на вълнуващо пътуване в търсене на нови хоризонти. Всеки един от тях има множество изяви в най-престижните зали в света. Под ръководството на Людовик Мишел (цигулар и китарист), те изграждат ансамбъл със съвършен баланс и необикновено богат звук. Като акомпанира на нежния, чувствен и дълбоко проникващ глас на Хосе Луис Барето, „Тангисимо” интерпретира цялата магия на тангото в нейната най-изчерпателна форма като изразява съдбовната природа на една невъзможна любов и чувства подсилени от поезията на Рио де ла Плата.

Заедно с музикантите в концерта ще вземат участие и едни от най-добрите танцьори на аржентинско танго в света – Родриго Торейро и Гизела Паси.

Родриго Торейро и Гизела Паси са млади, талантливи аржентински танцьори на танго, които
идват в Европа от Буенос Айрес. Родриго започва своето приключение в тангото на 12 години
със старата школа „милонгеро”. Първата му изява е на 14 години, а 4 години по-късно, той
тръгва на първото си турне в Япония. През 2003 комбинира своята елегантност, техника и опит
със свежестта, чувствеността и музикалността на Гисела Паси. Страхотните им умения като
учители и тяхната пълна отдаденост по време на занятия им довеждат много ученици и във
Франция, където преподават постоянно, и в Италия, Испания, Украйна, САЩ (Вашингтон и Ню
Йорк) и още много други.
От няколко години Родриго и Гизела изнасят множество спектакли в едни от най-престижните
зали в света заедно с френския ансамбъл„Тангисимо”, уругвайския певец Хосе Луис Барето и
българския цигулар Светлин Русев. Градът, който ги събира, разбира се, е Париж. „Неслучайно
избрахме да работим с Родриго и Гизела, защото те са двойка с уникален, благороден стил.
Техният танц изразява цялата магия на тангото, като допринася за съвършения баланс и
богатия звук на музиката“, споделя българският цигулар Светлин Русев. “Вярвам, че нашият
концерт ще остави у българската публика усещане за неповторимата страст на аржентинското
танго през цялото лято“, допълва той.

Родриго Торейро и Гизела Паси са млади, талантливи аржентински танцьори на танго, които идват в Европа от Буенос Айрес. Родриго започва своето приключение в тангото на 12 години със старата школа „милонгеро”. Първата му изява е на 14 години, а 4 години по-късно, той тръгва на първото си турне в Япония. През 2003 комбинира своята елегантност, техника и опит със свежестта, чувствеността и музикалността на Гисела Паси. Страхотните им умения като учители и тяхната пълна отдаденост по време на занятия им довеждат много ученици и във Франция, където преподават постоянно, и в Италия, Испания, Украйна, САЩ (Вашингтон и Ню Йорк) и още много други. 
От няколко години Родриго и Гизела изнасят множество спектакли в едни от най-престижните зали в света заедно с френския ансамбъл„Тангисимо”, уругвайския певец Хосе Луис Барето и българския цигулар Светлин Русев. Градът, който ги събира, разбира се, е Париж. „Неслучайно избрахме да работим с Родриго и Гизела, защото те са двойка с уникален, благороден стил. Техният танц изразява цялата магия на тангото, като допринася за съвършения баланс и богатия звук на музиката“, споделя българският цигулар Светлин Русев. “Вярвам, че нашият концерт ще остави у българската публика усещане за неповторимата страст на аржентинското танго през цялото лято“, допълва той.