Веско Пантелеев – Ешкенази празнува рожден ден на 3-ти март

Веско Пантелеев – Ешкенази празнува рожден ден на 3-ти март

Виртуозният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази празнува рожден ден

Виртуозният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази празнува рожден ден на най-светлия български празник – 3-ти март. Непосредствeно след празненството в Холандия, той пристига в България за репетициите за следващия концерт от цикъла „Веско Пантелеев-Ешкенази и приятели”. Не случайно Веско е избрал датата 9-ти март, когато за първи път ще свири на една сцена заедно с пианиста Георги Черкин в зала „България”, от 19.30 ч.
„С Георги Черкин никога не сме свирили заедно и аз много се радвам, че това може да се случи. Това ще бъде ново преживяване за мен и е важно за развитието ми като музикант. Георги Черкин е голям талант и съм сигурен, че ще се получи хубав концерт”, споделя Веско.
Заедно на сцената в зала „България” те ще изпълнят Соната за цигулка и пиано № 1 оп. 105 в ла минор на Роберт Шуман и Соната за цигулка и пиано в сол минор на Клод Дебюси. Освен това всеки един от двамата музиканти ще има и солово изпълнение - Веско ще представи Соната за соло цигулка, оп. 27,№ 2 от Йожен Изаи, а Георги Черкин ще изпълни клавирните Вариации по тема на Паганини от Йоханес Брамс.