ОНЛАЙН среща с МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ

ОНЛАЙН среща с МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ

Днес, 4 юни 2021г., от 20:00 ч. във Facebook

„Европейски музикален фестивал“ ви кани на ОНЛАЙН среща с харизматичния диригент, преподавател, композитор и артист МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ. Включете се в събитието през Facebook страницата на „Кантус Фирмус" на 4 юни 2021 в 20:00 ч., за да се запознаете отблизо с един от най-прочутите български класически музиканти, който ще Ви забавлява с чар, интелект, музикални познания, чувство за хумор и добро настроение! Срещата е заснета в студиото на Класик ФМ радио с водещ Радостина Узунова.

Неговата забележителна кариера се развива паралелно в САЩ и България, където той концертира активно и работи с млади музиканти. Със своята изключителна артистичност и  неповторимо сценично присъствие диригентът привлича нови аудитории в концертната зала и създава истински любители на музиката. В България Максим Ешкенази е изнасял множество концерти с Оркестъра на Класик ФМ радио и прочути солисти като Шломо Минц, Пинкас Цукерман, Мидори, Джошуа Бел, Вадим Глузман, Елизбет Питкерн и др. Той работи редовно с изявените български музиканти Веско Пантелеев–Ешкенази, Светлин Русев, Георги Черкин, Людмил Ангелов и др. През 2011 г. диригентът гостува в „Европейски музикален фестивал“ с Младежки оркестър Pacific Symphony в София, Пловдив и Варна. Ешкенази е бил гост-диригент на Софийската филхармония, Плевенската филхармония, Бургаската филхармония, Варненската филхармония и др.

На 9 юни отново на Facebook страницата на „Кантус Фирмус" можете да гледате документален запис на концерта „Кино и Класика“, представен на предишното издание на „Европейски музикален фестивал“, а на 22 юни ви очаква нова среща на живо с диригента Максим Ешкенази в зала „България“ в компанията на цигуларката Мила Георгиева и Оркестъра на Класик ФМ радио.

Чаровният музикант е много известен у нас и със създаването и развитието на марката „Фортисимо“, в която се включват образователна програма за училища, музикален фестивал и серия от достъпни концерти за семейства с деца.

Наред с музиката, Максим е много запален по високите скорости – кара ски, мотор, има лиценз за пилотиране на  самолет, хеликоптер и освен това обича да сглобява различни видове дронове или т.нар. безпилотни летателни машини.