Bella Voce представят най-новия си проект "La Donna e Mobile"

8 май 2021г., 19.00ч., Камерна зала България

Най-новият проект на Bella Voce носи заглавието "La Donna e Mobile". Премиерата ще се състои на 8 май 2021г. от 19.00ч. в Камерна зала "България". 

Спектакълът ще пренесе ценителите в 1949 година. На една самотна железопътна гара, някъде в Европа, по неволя се срещат пет жени и двама мъже. Войната е приключила, оставяйки трайни следи във всеки от тях. В ограниченото пространство на чакалнята се сблъскват седем съдби, които оживяват благодарение на музиката. За самотата, изкуството, любовта и силата на жената да се пребори със всяко предизвикателство на съдбата.

Певиците от Bella Voce ще си партнират с пианиста-виртуоз Стефан Врачев и премиер-солиста на Софийска опера и балет Росен Канев.

"La Donna e Mobile" е авторски спектакъл по идея на Милена Гюрова. Ще чуете музика почти изцяло създадена през ХХ век, с изключение на две инструментални пиеси, които пазим в тайна. 

Композитори: Морис Равел, Коул Портър, Ленард Бърнстейн, Бенджамин Бритън, Клод Дебюси, Ерих-Волфганг Корнголд, Дмитрий Шостакович, Джан Карло Меноти, Джордж Гершуин, Мануел де Фая, Рейналдо Хан, Вернер Хайман и Шолом Секунда.

Певицата: Елена Механджийска

Учителката: Мария Яковчева

Поетесата: Неда Атанасова

Актрисата: Росица Павлова - Инджева

Докторката: Милена Гюрова

Пианистът: Стефан Врачев

Началник-гарата: Росен Канев

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с Милена Гюрова и Мария Яковчева от Bella Voce, разположено в звуковия файл под снимката вляво.