Фестивалите „Равиния" и „Тангълууд" ще се проведат през юли 2021г.

Вдъхват надежда за нов музикален живот

Прочутият фестивал „Равиния“ в Чикаго отново ще зарадва меломаните с концерти само на открито, които ще се проведат през юли 2021г.. Поредицата от събития ще включва  класическа, популярна и камерна музика. От организационния екип заявяват, че при концертите на открито, местата ще бъдат разположени на разстояние, а билетите ще се резервират предварително. Освен това, броят на присъстващите ценители на музиката ще бъде съкратен, а този на артистите на сцената ще бъде редуциран, за да бъде осигурена здравословна среда за всички.

„„Равиния“ вярва, че музиката и изкуствата са съществена част от личностното, артистичното и икономическото възстановяване след изминалата година“, каза президентът и главен изпълнителен директор на фестивала Джеф Хейдън.  „Нашите 36 акра открито пространство осигуряват перфектната обстановка за здравословно и вдъхновяващо преживяване за всички наши гости.“

Престижния фестивал „Тангълууд“ също ще бъде домакин на концерти само на открито през юли, но ще се проведе в рамките на максимум шест седмици. Продължителността на концертите ще бъде съкратена до 80 минути без прекъсване. Бостънският симфоничен оркестър съобщава, че няма да прекъсва използването на „безконтактни билети“ и спазването на основни протоколи за дезинфекция и носене на маски, както и физическа дистанция.

Музикалният директор на Бостънския симфоничен оркестър Андрис Нелсонс се надява, че лятото ще бъде точно това, от което се нуждаят посетителите и спомоществователите на „Тангълууд“  след почти 16-месечно прекъсване. „Сигурен съм, че всички ще изпитаме невероятната сила на музиката на съвсем ново ниво“, каза той. „Надявам се, че в този момент ще открием заедно още по-дълбоката цел и значение на музиката в живота ни, тъй като тя със сигурност ще изпълни нашите сърца и ще обнови духа ни“, добави Нелсонс.