Стартира „Аудиториум” в четвъртък от 17 до 18 часа

Стартира „Аудиториум” в четвъртък от 17 до 18 часа

Продукция на Алма Матер

„Аудиториум” е названието на най-новото предаване в ефира на Радио „Алма Матер - Класик ФМ”. В него ще се чуват гласове на университетски хора, които имат какво да кажат за духа и за предметността на столичното академично пространство, разбирано в най-широките му измерения.

Събеседници на водещия Румен Спасов ще бъдат ректори – настоящи и предишни – както на Софийския университет и на останалите столични университети, така и на академиите по изкуствата. С професори, но и с техните  студенти- възпитаници ще си говорим. При това както за статута на интелигентността в страната ни, така и за еволюцията, и за мъдрата градивност. Но и за това какво и как успява да ги възпира.

Випускниците, с които столичните висши училища се гордеят, ще споделят тайните на същинската реализация, която в нашето разбиране е много повече от формално признатия успех, какъвто е в масово провокираното  разбиране.

„Аудиториум”, едно предаване за университетска култура, което – ако сте късметлии – ще слушате от края на януари  в четвъртък от 17 до 18 часа по „Алма Матер -Класик ФМ”. С водещия Румен Спасов и с приятели!