Хуан Диего Флорес, Марта Аргерич, Максим Венгеров, Рей Чен – солисти на Софийската филхармония през 2021 г.

Хуан Диего Флорес, Марта Аргерич, Максим Венгеров, Рей Чен – солисти на Софийската филхармония през 2021 г.

Програмата е повече от впечатляваща

На Коледа директорът на Софийската филхармония обяви плановете на националния оркестър за първата половина на 2021 г. В обръщение към публиката Найден Тодоров каза: „Постарали сме се да направим наистина един пролетен полусезон на Софийската филхармония, с който да ви зарадваме и да ви подготвим за това, че 2020 г. свършва. Оттук-нататък ни чакат хубави неща.“

А програмата е повече от впечатляваща.

Първият концерт на Филхармонията за 2021 г. ще бъде на 7 януари с късен рожден ден на Бетовен. Познати и не толкова творби на немския гений ще звучат под  палката на Константин Илиевски и със солист обичаният от всички пианист Георги Черкин.

На 14 януари „златното момче“ на операта Хуан Диего Флорес ще се срещне за първи път с българските си почитатели в компанията на Софийската филхармония.

Мила Георгиева и маестро Георги Димитров гостуват в зала „България“ на 21 януари.

На 28 януари ще имаме удоволствието да слушаме Юлиан Рахлин и Людмил Ангелов.

През февруари гости на филхармонията ще са Светлин Русев и Росен Миланов ( 4 февруари), виртуозният цигулар Максим Венгеров (11 февруари), една от  най-уважаваните пианистки днес Елизабет Леонская (18 февруари), Сергей Радкин и Саша Гьотцел (25 февруари).

Март е поверен на световноизвестния диригент Фредерик Шаслин (7 март) и виртуозните пианисти Елена Башкирова (18 март) Марта Аргерич и Евгени Божанов ( 24 март) и Людмил Ангелов (28 март).

Април е месецът на цигуларите: Светлин Русев (1 април), Огюстен Дюме (8 април), Даниел Хоуп (15 април) и Гидон Кремер (18 и 22 април). Александрина Пендачанска и Томас Цеетмайер са сред звездните гости на този месец.

Сензацията Рей Чен ще гостува в София на 13 май, на 20 май ще слушаме Мидори под палката на най-добрата жена-диригент Марин Алсоп, а на 30 май отново гостува Борис Белкин. 

През юни ще слушаме  виртуозът Теди Папаврами (10 юни) и очарователната тромептистка Лусиен Рeноден, която поделя интересите си между класиката и джаза и се радва на изключителни успехи в Европа (24 юни).

На 1 юли ще се осъществи гостуването на Олег Майзенберг.

Билетите за концертите вече са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.