Вагнеровият фестивал в Байройт напредва в плановете си за 2021 г.

С важни промени

Директорът на Байройтския оперен фестивал Катарина Вагнер разкри творческите планове за 2021г., които вече се финализират. Първо, фестивалът ще има по-малко представления от обичайния брой.

Както вече ви информирахме, новата продукция на „Летящия холандец“ ще бъде дирижирана от Оксана Линив, която ще бъде първата жена на пулта на фестивала. Програмата на Вагнеровия фестивал в Байройт за 2021г. ще включва повторения на „Нюрнбергските майстори-певци“ и „Танхойзер“.

Предвижда се също така да бъдат представени три представителства на Die Walküre. Премиерата на новата продукция на тетралогията „Пръстенът на нибелунгите“, режисирана от Валентин Шварц, се отлага за 2022 година. По същия начин, операта „Лоенгрин“ няма да бъде поставена и през 2021 година. В този случай, основната причина за отлагането е свързана с ролята на хоровия състав, която е определяща в това заглавие. Дори се предполага, че през 2022 г. хорът ще пее от друга зала, като звукът от него ще бъде пряко излъчван в оперния салон, където се играе постановката.