Филаделфийският оркестър избра певица за главен гост-диригент

Натали Щуцман

Филаделфийският оркестър обяви назначаването на френския контраалт и диригент Натали Щуцман за главен гост-диригент на оркестъра. Назначението е за три сезона, които започват през септември 2021 г. Щуцман дебютира с  Филаделфийския оркестър през 1997 г., но не в качеството си на диригент, а като певица. Сред задълженията й ще бъде насочването на абонаментни и семейни концерти, обществени проекти, както и сътрудничество в артистичното ръководство на оркестъра.

Щуцман се обучава за диригент при финландеца Йорма Панула и работи заедно със Сейджи Озава и Саймън Ратъл. В момента Натали Щуцман е главен диригент на Симфоничния оркестър на Кристиансанд в Норвегия, като през тази година напусна позицията си на главен гост-диригент на Ирландския симфоничен оркестър на RTÉ (2017-2020).

Припомняме ви, че Филаделфийският оркестър е един от американските оркестри, който напълно отмени концертите си с публика до юни 2021 г., въпреки че продължава да поддържа дигитално излъчване на някои от концертите си.