Дан Браун и неговата „Дива Симфония“ с премиера на сцената на зала „България“

Дан Браун и неговата „Дива Симфония“ с премиера на сцената на зала „България“

29 ноември, 11:30 ч. в рамките на детската програма „Фортисимо"

ПоДивели сме от щастие, защото посрещаме Дивата симфония на Дан Браун на родна земя. Веднага след световната си премиера детската симфония, написана от автор № 1 на бестселъри на Ню Йорк Таймс, Дан Браун, пристига в зала "България". „Дива симфония” ще бъде изпълнена на живо от оркестри в десетки страни по света. Една от първите дати в световен мащаб е любезно предоставена на България и по-специално на оркестъра на Софийската филхармония. Дирижира маестро Найден Тодоров. Със специалното участие на Снежина Петрова. 29 ноември, 11:30 ч. Концертът е част от детската програма на националния оркестър „Фортисимо“.

„Израснах с класическа музика“, казва Дан Браун. „Родителите ми бяха и двамата музиканти, които избраха да нямаме телевизор. Затова вместо това свирех на пиано, пеех в хорове и ходех на концерти. Музиката беше тайно светилище за мен като дете и помогна да разпали творчеството и въображението ми", добавя той.

Главният герой в детската симфония, любезният и любознателен Маестро Маус ще ни разходи из цялата история, която преплита мелодиите и животинския свят, сякаш за да ни подскаже, че всичко около нас е музика.

„Моята надежда за "Дива симфония" е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика, както в концертната зала, така и в дома“, казва Браун. "Надявам се публиката да се забавлява толкова, докато слуша, колкото и аз, когато композирах."