Първото бебе- момиче на Фестивала Глайндърн от 54 години насам

Първото бебе- момиче на Фестивала Глайндърн от 54 години насам

Името й е Шехерезада

Оперната прима Даниел де Нийс и съпругът й Гас Кристи станаха родители за втори път. Преди броени дни на бял свят се появи първата дъщеря на двойката. Тя тежи 3,5 кг. и се казва Шехерезада Мари Кристабел Кристи. Припомняме ви, че двойката, която сключи брак през 2009г., има син. Той се роди през юни 2015г. и носи името Бакхус.

Не само семействата на Даниел и Гас са въодушевени от новината, а също и служителите на авторитетния оперен фестивал „Глайндбърн“. Причината за вълнението е, че от 54 години насам в екипа на събитието не се е раждал бебе от женски пол. Гас Кристи е внук на основателите на културната проява Джон Кристи и Одри Милдмей, като от 2000г. изпълнителен директор на феста.  От своя страна, австралийското сопрано Даниел де Нийс редовно участва в постановки от програмата на фестивала „Глайндбърн“. Едно от последните й превъплъщения беше дебют в ролята на Клеопатра от операта „Юлий Цезар в Египет“ от Георг Фридрих Хендел.

Освен като родители, които се грижат за децата си, Даниел и Гас отдават своето внимание и на домашните си любимци – кучетата. Двата булдога, които отглеждат си правят компания с Цезар. Неговата порода е рядка- португалско водно куче. Според де Нийс, той е "суперинтелигентен". Оперната певица не крие, че е пристрастена към питомците. Преди години тя признава: "Обичам да ги прегръщам и целувам".