Участвайте в 10-тия Международен клавирен конкурс „Лист-Барток“!

Запишете се до 17.00 ч. на 20 ноември 2020г.!

От 4 до 7 декември в София ще се проведе 10-тото юбилейно издание на клавирния конкурс, посветено на творчеството на унгарските композитори и музиканти Ференц Лист и Бела Барток. Организатори на конкурса са Унгарски културен институт към Посолството на Унгария в София, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров, под патронажа на министъра на културата на Република България.

 Организаторите канят пианисти от средните и висшите музикални училища от цялата страна и чужбина да се включат в конкурса. Целта на събитието е да подкрепи и развива интереса към музиката на двамата гениални унгарски музиканти с огромно влияние в развитието на въпросното творчество от ХХ и ХХI век.

Записванията за участие стават по имейл на [email protected] най-късно до 17.00 ч. на 20 ноември 2020 г., петък. Тегленето на жребия за реда на участие ще се състои на 30 ноември 2020 г. в Унгарския културен институт (София 1000, ул. Аксаков 16). Присъствието на кандидатите при тегленето на жребия не е задължително. Кандидатите ще получат по имейл на 1 декември 2020 г. информация за времето на акустичната репетиция и за реда на участието.

 Конкурсът се организира с подкрепата на: Национален фонд "Култура" на Унгария, Министерство на културата на Република България, Фондация „Проф. Люба Енчева".

Повече информация може да бъде намерена тук: http://www.szofia.balassiintezet.hu/hu/homehun/7-slideshow/1236-x-nemzetkozi-liszt-bartok-zongoraverseny/