Ланг Ланг свири „Голдберг вариации“ от Бах в новия си албум

Ексклузивно изпълнение на 4 септември от 17ч. в YouTube

Този петък, 4 септември, китайският пианист Ланг Ланг ще представи новия си албум, в който интерпретира прочутите „Голдберг вариации“ от Й.С. Бах.

Той ще го направи от историческия храм “Донгжингюан” в Пекин, като ще удовлетвори публиката със свое изпълнение, излъчвано чрез стрийминг. То може да бъде проследено чрез неговия канал в YouTube, като времето за излъчване за България е в 17:00 ч.

Монументалните „Голдберг вариации“ от Й.С. Бах заемат уникално място в клавирната литература като произведение с ненадмината художествена стойност и блясък. Първоначално Ланг Ланг започва да изследва този шедьовър преди повече от 20 години и представя новия си албум като резултат от дълго лично и емоционално пътешествие. Дискът представлява началото на нов етап в артистичното развитие на Ланг Ланг, който счита, че това е проект за цял живот.

„Това е не просто най-изключителната и креативна творба за пиано, но в нея има много измерения... Позволява ни да използваме всичко, което имаме в себе си, но също така ни кара да осъзнаем какво ни липсва и какво все още трябва да научим ”, казва самият Ланг Ланг. Заедно със студийния запис има и част от рецитал в емблематичната църква „Свети Тома“ в Лайпциг, където Бах е работил и където сега се намират неговите тленни останки.

„Сега съм на 38 години и въпреки че не съм възрастен човек, мисля, че е дошло времето да навляза в нов етап в моята артистична реализация,“ споделя Ланг Ланг. „Пренесох се в нова територия чрез тези „Голдберг вариации“, като наистина се потопих изцяло в този проект. Моята цел е да имам все повече самосъзнание и познания, както и да продължа да се опитвам да вдъхновявам другите. Това е процес, който тече, но този проект ме накара да напредна малко повече в тази посока ”, добавя китайският пианист.