Презаверете своите билети за „Европейски музикален фестивал“ до 31 август 2020г.!

Презаверете своите билети за „Европейски музикален фестивал“ до 31 август 2020г.!

На касата на „Кантус Фирмус“ в зала “България"

Тази есен ще се проведе 20-тото издание на „Европейски музикален фестивал“ в София. То бе отложено за втората половина на годината заради пандемията от коронавирус. За да бъдат спазени въведените ограничения за достъп до 50 процента от капацитета на зала „България“, организаторите от “Кантус Фирмус“ планират представянето на всеки един от концертите по два пъти, като публиката е необходимо да презавери закупените билети само до края на август.

Юбилейният „Европейски музикален фестивал“ ще бъде открит на 15 и 16 септември в зала „България“ с първия концерт от Шопеновия интеграл с участието на пианиста Людмил Ангелов и Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров. Билетите с дата 25 март 2020г. се презаверяват на касата на „Кантус Фирмус“ , като притежателите им трябва да посочат една от двете дати.

Виртуозният цигулар и диригент Шломо Минц, който ще музицира със Софийската филхармония, се съгласи да участва в две концертни изяви пред българската публика – на 11 и 12 октомври. Ценителите на класическия звук, които са закупили билети за първоначалната дата 26 март, трябва задължително да ги презаверят на касата на Софийската филхармония.   

Мултимедийният концерт „Кино и класика“ с цигуларката Мила Георгиева, пианиста Георги Черкин и Оркестъра на Класик ФМ радио под палката на Максим Ешкенази ще бъде изнесен на 20 и 21 октомври в зала „България“. Закупените билети за 8 април, които достигат капацитета от 50% на залата, важат без презаверка за 20 октомври, а новата дата 21 октомври е в продажба на касата на „Кантус Фирмус“.

Припомняме ви, че сред фестивалните акценти е и вторият концерт от Шопеновия интеграл с оркестровите творби на Шопен, който е предвиден за 24 ноември в зала “България”, с готовност за допълнителна дата на събитието на 23 ноември при интерес към концерта. Билетите от 15 април 2020 важат без заверка за 24 ноември. Диригент на Оркестъра на Класик ФМ радио ще бъде полският музикант Пьотр Сулковски. Мултинационалният ансамбъл за етно музика Barcelona Gipsy balKan Orchestra, който също трябваше да гостува през април, ще пристигне на 29 октомври в Sofia Live Club. Билетите важат без заверка за новата дата.

Презаверете своите билети до 31 август 2020г.!  Посетете касата на „Кантус Фирмус“ в зала “България”, която ще работи с обичайния си график: понеделник – петък, 09:30 – 13:30 и 15:00 – 18:45 ч.! Побързайте!

Очаквайте скоро още подробности за ключовите концерти от програмата, както и за новите музикални прояви в 20-тото юбилейно издание на  „Европейски музикален фестивал”!