Английската национална опера представя „Бохеми” в автокино

През септември

Докато по-голямата част от оперните театри и концертни зали по света са затворени заради коронавируса, а за други бяха въведени драстични мерки за намаляване на броя на гостите в салоните, възникват нови начини за приспособяване към извънредната ситуация. Английската национална опера предлага необичайно решение за представянето на Пучиниевия шедьовър Бохеми”, като го поставя в автокино.

Експериментът ще се проведе от 18 до 27 септември  2020г. в Александра Палас в Лондон, а броят на спектаклите ще бъде осем. Почитателите на оперното изкуство ще чуят адаптирана версия на заглавието с продължителност от 90 минути. В нея ще участват Оркестъра  и Хора на Английската национална опера, а главните роли ще бъдат разпределени в две редуващи се двойки – Наталия Романив и Шиниъд Кембъл-Уолъс (в ролята на Мими) и Дейвид Бът-Филип и Дейвид Юнгхун Ким (в ролята на Родолфо). Артистите ще играят на повдигната и покрита сцена с големи екрани от двете страни, които ще излъчват спектакъла, така че всички присъстващи в своите автомобили да придобият пълна представа за действието.

Организаторите от Английската национална опера уточняват, че желаещите, които не притежават личен автомобил, могат да присъстват на събитието с опцията за споделено пътуване Uber, да отидат с мотоциклет или дори с велосипед.  Ако публиката възприеме това нововъведение, от оперния театър обещават да продължат с постановките до повторното отваряне на Лондонския Колизеум, където е тяхното обичайно място за показване.