Bellavoce отбелязват 5 сезона на сцената с

Bellavoce отбелязват 5 сезона на сцената с "Déjàvu"

На 31 юли от 18.30ч. в атриума на Квадрат 500

Вече 5 сезона вие сте ги виждали и чували. Специалните им концерти започнаха с много неизпълнявани на българска сцена автори и една различна визия за красотата на класическия звук. Но имало ли е посетени от вас музикални събития, след които се появява усещането за нещо преживяно, което всъщност се случва за първи път. На такова “Déjàvu” ще станете свидетели на 31 юли от 18.30ч. в атриума на Квадрат 500  на Националната галерия с един от най-новите камерни състави на Софийската филхармония - флейтов квартет Flautissimo и пианиста Стефан Врачев, а в главната роля ще бъдат Bellavoce.Входът за концертите е от бул. "Васил Левски", а експозиционните зали могат да бъдат разгледани от 17.00 часа. Билетите за концерта дават достъп и до експозицията в галерията, а за гостите е осигурена почерпка с вино.

В програмата на този празничен концерт от програмата "Романтично лято в Квадрат 500 със Софийската филхармония" ще прозвучат някои от най-любимите музикални произведения, които Bellavoce поднасят през последните 5 години. В селекцията са включени творби от Хендел и Пърсел, през Моцарт, Дворжак, Доницети, Леонкавало до Рахманинов и Вон Уилямс. Елена Механджийска, Неда Атанасова, Мария Яковчева, Росица Павлова-Инджева и Милена Гюрова ще си партнират за първи път с ансамбъл Flautissimo.  

За партньорството им и подробности около програмата, както и за предизвикателствата за певците във времена на физическа изолация, разказаха в ефира на Класик ФМ две от гласовитите дами във вокалната формация. Чуйте какво заявиха Мария Яковчева и Росица Павлова- Инджева пред Георги Митов-Геми в звуковия файл под снимките вляво.