Две сцени ще радват почитателите на Софийската филхармония през юли и август в летен сезон без компромиси

Две сцени ще радват почитателите на Софийската филхармония през юли и август в летен сезон без компромиси

От 28 юни до края на август

Зала „България“ отваря врати за летния сезон на Софийската филхармония, който започва на 28 юни и ще приключи в края на август. Музикантите, избрали да споделят сцената с националния оркестър са Светлин Русев, Виктория Василенко, Сергей Редкин, Веско Ешкенази, Марио Хосен, Ина Кънчева, Теодосий Спасов и Минчо Минчев. Сред солистите са и концертмайсторите Павел Златаров и Калина Христова, както и тромпетистът Петър Македонски. Те ще представят знакови произведения на класическата музика под диригентството на Пламен Джуров, Георги Димитров, Найден Тодоров, Константин Илиевски, Григор Паликаров, Цанислав Петков и Любомир Денев-син. 

Първият концерт е под диригентството на маестро Найден Тодоров и с участието на виртуозния цигулар Светлин Русев и обичания от публиката тенор Михаил Михайлов. В програмата ще звучат „Софийски импресии“ от Ценко Минкин, Концерт за цигулка и оркестър № 4 от Моцарт, Vorrei morire от Франческо Паоло Тости и „Panis angelicus“ от Цезар Франк. 

С подбрана селекция от камерни концерти Софийската филхармония ще гостува в Атриума на Квадрат 500. Съвместната инициатива с Националната художествена галерия е под надслов „Романтично лято в Квадрат 500“. Камерните състави на Софийската филхармония са подготвили впечатляващи програми, които отлично хармонират с изисканата обстановка на музея. Бутиковите концерти ще се провеждат в петъчните вечери и  ще представят нов поглед към две класически изкуства.

Билетите за концертите ще дават достъп и до експозицията в Квадрат 500. Най-новата и най-голяма сграда на Националната галерия разполага с 28 зали на четири нива, в които са изложени 1600 произведения на Захари Зограф, Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Иван Милев, Андрей Николов, Владимир Димитров-Майстора, Сирак Скитник, Вера Недкова, Христо Явашев-Кристо и други  български, европейски и американски художници, както и образци на азиатското и африканското изкуство.

Входът за концертите в Квадрат 500 е от бул. „Васил Левски“. Експозиционните зали могат да бъдат разгледани от 17.00 до 18.00 часа.

Вижте пълната програма ТУК

Концертите oт лятната програма на Софийската филхармония са под патронажа на кмета на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова и са част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Билетите вече са достъни на касата на зала „България“ и в Ивентим.