Академията Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс ще излъчва безплатни концерти

Онлайн веднъж месечно

Академията Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс ще излъчва безплатни концерти от своя архив веднъж месечно в периода от 28 юни до 13 септември.

Всеки концерт ще бъде излъчен премиерно в YouTube канала на оркестъра и в профила във Facebook от 19:00 BST /британско време/ в последната неделя на всеки месец и ще може да се види и чуе в продължение на две седмици.

„Радвам се, че можем да продължим да споделяме нашето музикално творчество онлайн в тези времена”, заяви изпълнителният директор Алън Уат. “Музиката играе жизненоважна роля в нашия живот и това е очевидно сега повече от всякога”, допълни той. „Надявам се хората да се насладят отново на тези концерти и да можем да приветстваме нашата публика скоро в концертната зала, като се надяваме и на нови слушатели, които са се насладили на тези излъчвания”.

Първият концерт ще бъде излъчен на 28 юни 2020г. и е по повод 60-годишнината на оркестъра, чийто музикален директор е изтъкнатият американски цигулар Джошуа Бел, който през 2013г. дебютира на българска сцена с Оркестъра на Класик ФМ радио под палката на Максим Ешкенази. Юбилеят на Академията Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс бе отбелязан в концертната зала „Кралица Елизабет“ на 12 ноември 2019г.