Соня Йончева се включва в At-Home Gala на Метрополитън опера

С над 40 оперни знаменитости

Соня Йончева се присъединява към амбициозните усилия на Метрополитън опера да достави радост на публиката по целия свят по време на пандемията от новия коронавирус. Българското сопрано ще вземе участие в безпрецедентна виртуална “At-Home Gala”, в която ще участват повече от 40 водещи оперни артисти. Те ще пеят на живо от своите домове от различни точки на земното кълбо. Събитието ще се проведе в събота, 25 април, от 20:00ч. българско време на уебсайта на Метрополитън опера, като достъпът ще бъде безплатен. Оперната ни прима ще се включи от дома си в Женева, Швейцария, а сред останалите знаменитости се открояват имената на Анна Нетребко и Юсиф Ейвазов /с участие от Виена/, Йонас Кауфман /Мюнхен/, Елина Гаранча /Рига/, Диана Дамрау /Оранж/, Пьотр Бечала /Забница, Полша/, Роберто Аланя и Александра Куржак /Льо Ренси/ и др.

Междувременно, чрез онлайн стрийминг на 21 и 22 април бе показан запис на постановката “Тоска” от Дж.Пучини, в която Соня Йончева дебютира през сезон 2017/2018г., като великолепно се превъплъщава в едноименния персонаж от произведението. Нейни партньори на сцената са Виторио Григоло, Желко Лучич и Емануел Вийом, а режисьор на продукцията е Дейвид Маквикар.

Генералният мениджър на културната институция Питър Гелб и главният диригент на Мет Яник Незе-Сеген ще водят проявата съответно от домовете си в Ню Йорк и Монреал. Музикалният директор ще участва в галавечерта и като пианист, но и  като диригент в предварително изготвен запис с музикантите от Оркестъра и Хора на Метрополитън опера, които свирят и пеят от домовете си.

След показването на живо, “At-Home Gala” ще може да бъде проследена при поискване от уебсайта на Мет до 01:30ч. на следващия ден. Събитието е част от кампанията за спешно набиране на средства „Гласът трябва да се чуе“ за подкрепа на оперния театър и гарантиране на неговото бъдеще.