Мила Георгиева свири Брамс в „Музика за всички”

Мила Георгиева свири Брамс в „Музика за всички”

На 8 април в 19:30 часа в социалната мрежа

Поредицата „Музика за всички” с онлайн записи на концерти на „Кантус Фирмус” продължава утре, 8 април в 19:30 часа с изпълнение на прекрасната цигуларка Мила Георгиева. Записът е от „Европейски музикален фестивал” 2015, когато  Мила изпълни Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Лучано Ди Мартино. Концертът бе записан от екип на канал TV1 и се излъчва с тяхното любезно съдействие.

Мила Георгиева е дългогодишен концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт. Активната й кариера на солист е свързана с престижни европейски оркестри като „Гевандхаус“ - Лайпциг, Бамбергския симфоничен оркестър, Цюрихския камерен оркестър и др. През последните години тя има множество успешни изяви в Европа и България. Носител е на престижната награда „Кристална лира“.

Юбилейното 20-то издание на „Европейски музикален фестивал“ ще се реализира през есента като част от Календара на културните събития на Столичната община, а в Пловдив - с финансовата подкрепа на Община Пловдив. През този месец трябваше да се състои един от най-атрактивните проекти от фестивалната програма - „Кино и класика” с Оркестъра на Класик ФМ радио, солистите Мила Георгиева и Георги Черкин и диригент Максим Ешкенази. Новите дати за отложените концерти са 20 октомври в София и 22 октомври в Пловдив

Записът на концерта можете да проследите ТУК