„Европейски музикален фестивал“ 2020 в София се отлага заради COVID-2019

„Европейски музикален фестивал“ 2020 в София се отлага заради COVID-2019

Новите дати на събитията ще бъдат обявени допълнително

„Европейски музикален фестивал“ 2020 в София се отлага за по-късен период, заради предприетите строги мерки за ограничаване разпространението на новия Коронавирус 2019-nCov (COVID-2019) на територията на страната. Според оповестените днес мерки за областите с потвърдени случаи на вируса, към които вече спада и София, броят на публиката в закрити пространства за културни събития се ограничава до 250 души, като трябва да се осигури минимум 1 метър разстояние между хората. Тъй като повечето събития от фестивала са планирани за зала „България“ с капацитет от 1000 души и продадени повече от 250 билета, логично идва и решението събитията да се преместят за период, в който тези забрани ще отпаднат.

Екипът на „Кантус Фирмус“, основен организатор на форума, работи активно за предоговарянето на всички артисти и ансамбли от програмата. Новите дати на концертите ще бъдат обявени допълнително, а всички закупени билети ще важат без заверка.

Юбилейното 20-то издание на „Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столичната община и се реализира в партньорство със Софийската филхармония, Полския институт, Испанското посолство, Институт „Сервантес“,  Португалския културен и езиков център „Камойнш“, НМА „Проф. П. Владигеров“ и НМУ „Л. Пипков“ в София.