Музикален маратон „Обичам българската музика

Музикален маратон „Обичам българската музика" на 3 март в зала "България"

март в зала "България"

Софийската филхармония няма да изневери на традицията на 3 март в зала „България" да звучи само българска музика. Произведения от различни жанрове ще звучат от 11.00 до 21.00 ч. в празничния ден.

Музикалният маратон „Обичам българската музика" ще започне в с изпълнения на ученици от музикалните училища в страната и студенти от НМА.

От 17.00ч. Вокален ансамбъл „Славяни" ще представи селекция от творби на съвременни български композитори. Вечерният концерт ще събере на една сцена Камерен ансамбъл „Софийски солисти", Националния филхармоничен хор и музиканти от Софийската филхармония. Дирижират Пламен Джуров и Славил Димитров. Солисти - Йордан Димитров и Стоимен Пеев. Програмата включва български музикални шедьоври от няколко епохи.

Билети за концертите са налични на касата на зала „България" и в Ивентим. Закупеният билет за вечерния концерт дава достъп до всички събития в зала „България" през деня.

Чуйте подробности за събитието от интервюто на Радостина Узунова с диригента проф. Пламен Джуров в звуковия файл под снимките вляво.

Пълната дневна програма можете да видите тук