Предложение за брак на сцената на Филаделфийския оркестър

На отминалия 14 февруари

Публиката на концерта, който Филаделфийският оркестър беше подготвил на 14 февруари, остана впечатлена не толкова от музикалното преживяване, колкото от една необичайна случка на сцената на концертния комплекс „Кимел“. Музикалната вечер под надслов „Магьосници, заклинания и магии“ с музиката на Джон Уилямс и „Чиракът магьосник“ от Пол Дюка не предвещаваше романтичната изненада, на която станаха свидетели многобройните почитатели на класическия звук.

Преди оркестърът да засвири, вторият тромпетист в състава Тони Приск поднася рутинното съобщение, с което моли присъстващите да останат по местата си до приключването на изпълнението и да изключат мобилните си телефони. "Но в момента може да искате да ги извадите и да започнете да записвате", изненадващо добавя той, "защото това не е нещо, което виждате всеки ден". Впоследствие лъчезарният музикант преминава през сцената и се насочва към цигуларката Джулия Ли, която оставя своя инструмент настрана. Той пада на колене и я моли да се омъжи за него. След заветното „да“, последва целувка, а публиката избухна в силни аплодисменти, обикновено запазени за края на музикалната вечер. „Имах подозрение, че това ще стане“, заяви по-късно 30-годишната Ли. И добави: „Но все пак се просълзих“.

По информация на ежедневника „Филаделфия Инкуайърър“, магията на любовта е завладяла двамата музиканти преди около шест години, когато попадат в оркестъра. Приск, който пристига от Хюстън, и Ли, която живее във Филаделфия от години, посещават Музикалния институт „Къртис“, където се запознават. Двойката обикалят по турнета със „стегната група приятели“. Връзката между Приск и Ли става още по-силна, когато се преместват в общ дом в Южна Филаделфия преди около година. „Просто се почувствах добре", каза 45-годишният Приск. „Тя е красива, талантлива и умна. Смеем се много заедно и чувството ни за хумор пасва наистина добре“, допълва той. В брака Ли „очаква с нетърпение повече от същото“.

Що се отнася до плановете за сватба, Приск счита, че инициативата е у самата Ли. „Сега всичко зависи от нея", добави той. „Аз изпълних своята роля", твърди тромпетистът.