Операта в Сидни започва ремонт

До 2022г.

Операта в Сидни затвори вратите си на 1 февруари 2020г. за ремонтни дейности. Култовата оперна сграда в Австралия, открита през 1973г., подлежи на цялостно обновяване, което ще продължи поне до 2022г. Припомняме ви, че преди 3 години бе извършен частичен ремонт.

Основната задача пред строителните техници и експертите е подобряването на акустиката. По този начин върху големите стени ще бъдат монтирани допълнителни панели и завеси, които ще допринесат за по-добрата реверберация на звука спрямо разширяването или свиването на сценичното пространство. Друга новост ще бъда приближаването на сцената до местата за публиката. В допълнение, съоръженията ще бъдат приспособени, за да отговарят на нуждите на хората с увреждания. Предвиждат се нови 34 места, където да бъдат разположени инвалидни колички. Специалистите ще се погрижат и за техническото обезопасяване зад кулисите на театъра.

Операта в Сидни ще започне отново своята работа не само с обновена сграда, но и с нов главен диригент на Симфоничния оркестър на Сидни - австралийската маестра Симон Янг.