Максим Венгеров стана посланик на услуга за стрийминг на класическа музика

Маестрото

Цигуларят Максим Венгеров се превърна в посланик на IDAGIO, като бе избран от  услугата за стрийминг на класическа музика, която излъчва ексклузивно новите му записи.

Първият албум на Венгеров вече е достъпен за слушателите по целия свят и предлага нов запис на Концерта за цигулка на Чайковски в съпровод на Филхармоничния оркестър на Френското радио с диригент Мюнг-Вун Чунг, както и произведения на Сен Сенс и Равел.

Вторият подобен запис ще бъде достъпен на 4 февруари 2020г., като ще включва рецитал на живо от Карнеги Хол- Ню Йорк. Предстои да бъдат пуснати допълнителни записи от юбилейния концерт в Royal Albert Hall това лято, с който виртуозният цигулар и диригент ще отбележи 40 години на сцената.

„Това е нова глава в живота ми като записващ артист“, коментира Венгеров. „Избрах специално IDAGIO за свой партньор заради високото качество на звука, което предлага на своите абонати, както и заради изключително изчерпателния и лесен достъп до каталога от записи. Тази платформа е пионер в класическата музика и предлага преживявания, като не може да се конкурира с друга стрийминг услуга", споделя световноизвестният музикант.

Изпълнителният директор и основател на онлайн услугата Тил Янчукович сподели, че „Максим Венгеров е един от необикновените артисти на нашето време. Още от първоначалния ни разговор бях впечатлен от ясното му виждане за мисията на нашата специализирана услуга за стрийминг на класическа музика, която вдъхновява следващите генерации слушатели и подкрепя идните поколения изпълнители”.

Междувременно британското радио Класик ФМ избра Максим Венгеров за резидентен артист за следващата година.